Achtertuin met hoogteverschil en spiegelvijver

Deze middelgrote tuin in Bodegraven is volledig gerenoveerd en sluit toch aan bij de bestaande tuin. Een vijver was in eerste instantie niet een wens, maar is spontaan geboren bij het doornemen van referentieprojecten. De spiegelvijver is geplaatst op een centrale plek in de tuin die een sterke zichtlijn vanuit het huis versterkt. Dit geeft de tuin de verbinding met de sloot die een stuk lager ligt achterin. Het hoogteverschil in deze tuin is fraai opgelost met damwanden en beplantingsvakken. De beplanting is in overleg met de bewoners zorgvuldig gekozen. Door de groene structuur van o.a. de Buxuswolken, de wuivende siergrassen en de weelderig bloeiende vaste planten is deze tuin gedurende het gehele jaar aantrekkelijk. Daarnaast is de tuin onderhoudsvriendelijk geworden. De bewoners hebben een onderhoudsplan gekregen bij de oplevering van de tuin, zodoende weten zij wat wanneer te snoeien, etc.


Terug

Rodenburg Tuinen © 2018  |  Haanwijk 17A 3481 LH Harmelen  |  T +31 348-412466  |  info@rodenburgtuinen.nl